Deel:

SlikTones presenteert; rauwe countryfolk blues van Charlie Parr - 1e Exloërmond (Drenthe) - 16 februari 2018 - 21:00 uur

© 5a6b2f8fb79f2.jpg

Na stilte van 6 maanden staat er weer een zeer bijzondere artiest op het podium van SlikTones. De Amerikaan Charlie Parr (1967) maakt rauwe blues geïnspireerd door artiesten als Charlie Patton, Bukka White en Mississippi John Hurt. Parr treedt vaak op met verschillende gitaren zoals een Mule resonatorgitaar, een fretloze banjo en een 12-snarige gitaar. Ondanks zijn bijzondere manier van ‘fingerpicking’ vanwege een neurologische aandoening, is zijn speelstijl niet minder dan virtuoos te noemen. Al 42 jaar maakt Charlie Parr muziek. Zijn vader bracht hem de liefde voor traditionele folk bij. Op zijn site staat te lezen dat hij zeer verlegen is , makkelijk schrikt en vreselijk hoogtevrees heeft. Jarenlang werkte hij als hulpverlener met dak -en thuisloze mensen. De verhalen die hij van de straat te horen kreeg, samen met zijn zwaarmoedige aard, gaven hem inspiratie voor zijn eerste albums. Inmiddels heeft hij 14 albums op z’n naam staan waarvan de laatste “Dog”. Dit album betitelt Parr zelf als zijn meest persoonlijke waarvan de rode draad zijn depressieve aard is. Zijn muziek wordt omschreven als oprecht en primair; iets wat rechtstreeks binnenkomt. Parr’s stem brengt de luisteraars mee naar oude opnames van zijn helden uit vroeger tijden. Wees welkom bij dit unieke snarenwonder uit Austin op het podium van de Julianakerk in Oudebildtzijl.

Details van dit evenement

Evenement: 2uur | Kosten: € 17,50 v.v. € 15,00
Locatie: SlikTones | Ds. Schuilingstraat 4-6 | 9078 WD 1e Exloërmond (Drenthe)
Organisatie: SlikTones | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.