Deel:

Regina Albrink met een romantisch pianorecital - St.-Jacobiparochie - 28 januari 2018 - 15:30 uur

© 5a4cd3051e89c.jpg

Zondag 28 januari om 15.30 uur komt Regina Albrink spelen op de prachtige vleugel in De Groate Kerk in Sint Jacobiparochie.
Ze zal o.a. de overweldigende ´Sturm´ sonate van Ludwig van Beethoven ten gehore brengen en van haar lievelingscomponist Frédéric Chopin staan het bekende 2e Scherzo en Nocturnes op het programma. Haar spel wordt omschreven als parelend, schitteren & hypnotiserend. REGINA ALBRINK behaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne en studeerde daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados Ze heeft inmiddels vele concerten gegeven in binnen- en buitenland. Zo trad ze op in de serie ´Jonge Nederlanders´ en speelde ze met orkest verschillende keren in de Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam en de Alte Oper in Frankfurt. Regina speelde ook mee in talrijke theatervoorstellingen van Alexandra Radius. Samen met de acteur Klaas Hofstra geeft ze al 15 jaar theatervoorstellingen over componisten zoals Chopin en Liszt. Eind 2016 is de nieuwste productie Beethoven vs Beethoven in première gegaan Regina Albrink geeft al jaren een KERSTRECITAL in Het Concertgebouw Amsterdam Ze begon hiermee in 1991. Het concert is steevast uitverkocht dankzij interesse vanuit heel de wereld. Haar recital van 2004 werd integraal uitgezonden op de radio en werd ook uitgebracht als cd. Dat van 2008 verscheen als dvd. Voorts is zij te beluisteren op een aantal cd´s, waaronder de veelgeprezen The Best of Gottschalk , Liszt The Legend, The Many Colors of Chopin en Beethoven 5 Sonatas. Le nouvel Observateur: Ongelooflijk briljant. Wat een parelend spel, wat een parel! Luister: Fantastisch, prachtige grandeur, subliem gespeeld, volledige beheersing van instrument en muziek! Gazzetta del Sud: Technisch meesterschap van absoluut topniveau… buitengewone zeggingskracht en zeldzaam briljant van uitvoering. Neue Westfälische Zeitung: Hoogtepunt van de avond. Ook Chopin zelf zou het prachtig gevonden hebben.

Details van dit evenement

Evenement: 1 uur en 3 0 minuten | Kosten: 10,00 voor volwassenen kinderen tot 16 jaar gratis
Aanmelden: aan de zaal of reserveren via reserverin |
Locatie: De Groate Kerk | Oosteinde 1 | 9079KZ St.-Jacobiparochie
Organisatie: Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk | 0518-491792 | secretaris@groatekerk.nl | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.