Deel:

Reimy Boerhof exposeert schilderijen van engelen in bibliotheek Heerenveen - Heerenveen - 15 januari 2018 / 13 februari 2018

©

Van zaterdag 13 januari tot en met dinsdag 13 februari exposeert Reimy Boerhof-Kuperus haar schilderijen van engelen in de bibliotheek van Heerenveen. Deze Heerenveense toont dit werk in acryl op doek. Iedereen is van harte welkom om de tentoonstelling tijdens de openingsuren van de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48 te komen bekijken.

De engelen van Reimy Boerhof ontstaan intuïtief. Zij probeert in beeld te brengen wat haar innerlijk oog doorgeeft. De schilderijen zijn geen iconen, maar wel daarop geïnspireerd. In de oudere werken heeft elke engel een halo. Dat is een stralenkrans of lichtkring rond een goddelijke of heilige figuur in de kunsten. Bij de nieuwere schilderijen zijn deze halo’s weggelaten of geëvolueerd naar een andere vorm. Het zijn geen traditionele engelen die Boerhof schildert. Een kenmerk van haar engelen is dat ze contact zoeken met hun ogen, die de kijker ´volgen´. Sommige mensen ervaren dit als confronterend, anderen vinden het juist prettig. De engelen ´vragen´ aandacht voor de aarde, de natuur en de dieren.

Handoplegging

Boerhof is in 2005 begonnen met het schilderen van engelen met acryl op doek. Aanleiding was een ervaring met handoplegging. Er wordt gezegd dat de kosmische energie hiervan van God en engelen komt. Opeens ontstond bij haar de drang om engelen te gaan schilderen en daarvoor acrylverf te gebruiken. Al op jonge leeftijd hield Reimy Boerhof van tekenen. Als 11-jarige volgde ze - door haar moeder gestuurd - les in schilderen met olieverf bij Dirk van der Lindt en later bij Rein de Vries. Toch lag daarin niet haar echte passie; tekenen bleef op de eerste plaats staan.

In 1978 exposeerde Boerhof voor het eerst werken op een verzameltentoonstelling van de schilderclub waar ze toen bij aangesloten was. Na jaren niets op dit vlak te hebben gedaan, begon ze met het maken van sprookjespoppen en grote pentekeningen in Oost-Indische inkt. In 2003 leidde dit tot een solotentoonstelling in de Kunstruimte van het Museum Heerenveen, getiteld Mysterieuze Sprookjes.

Details van dit evenement

Evenement: N.v.t. | Kosten: Gratis
Locatie: Bibliotheek Heerenveen | Burgemeester Kuperusplein 48 | 8442CL Heerenveen
Organisatie: Bibliotheek Heerenveen | 0513-626675 | heerenveen@bibliothekenmarenfean.nl | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.