Deel:

Openingsweekend CH18: Verhalen en De Opening - Leeuwarden - 26 januari 2018 / 27 januari 2018

© Leeuwarden-Fryslân 2018

De wereld verandert. Hij is groter geworden, de samenleving diverser. Het vergt een flinke dosis moed, creativiteit en verbeelding om met die veranderingen om te gaan. Als Leeuwarden-Fryslân 2018 pakken we die kans. We steken de kop boven het maaiveld uit om als provincie, land en Europa een ontwikkeling in gang te zetten om van een mienskip naar een iepen mienskip te gaan. En zonder jou kunnen we niet beginnen.

Op vrijdagmiddag 26-01 - heel Fryslân: Sjong

Hoe bijzonder is het om met alle Friese scholen het Culturele Hoofdstadjaar te openen? Op vrijdag 26 januari maken we een zingende start van het jaar. Zoveel mogelijk scholen zingen dan stipt 12.00 uur ‘Seis oere thús’, hét lied van LF2018.

Vrijdagavond - heel Fryslân: 2018verhalen

Wanneer is die iepen mienskip eigenlijk gelukt? Als het lukt om écht naar elkaar te luisteren. Op vrijdagavond om 19.00 uur stappen we daarom in de voetsporen van de Winterjûnenocht. Volgens goed Fries gebruik brengen we mensen bij elkaar om verhalen te vertellen en te beluisteren. Een spannende legende, een persoonlijke voordracht, een verhaal over een voorwerp. Het kan allemaal. Kijk op 2018verhalen.nl voor alle adressen waar je zelf verhalen kunt beluisteren.

Zaterdagavond 27-01 - Leeuwarden: 2018previews

Zaterdagavond 27 januari gonst het vanaf 19.00 uur in de binnenstad van Leeuwarden. Betreed de nieuwe Culturele Hoofdstad van Europa. De hele binnenstad ademt het culturele programma met een selectie van alle projecten die Leeuwarden-Fryslân 2018 rijk is. Laat je meenemen en beleef het jaar. En dan moet het nog beginnen...

Dé opening - Leeuwarden

Het is zaterdagavond 21.00 uur. De spanning én saamhorigheid stijgt. Het gonst door de stad, het geroezemoes zwelt aan. Op de drie pleinen in Leeuwarden komt iedereen samen onder metershoge Oldehove-torens om het jaar feestelijk te beginnen. De drie pleinen van de binnenstad vormen één groot orkest. Het NNO, bekende zangers, maar ook vele muzikanten, orkesten en koren van Fryslân doen mee om het culturele jaar met muzikaal vuurwerk af te trappen. En met Koninklijk bezoek!

Het Openingsweekend van 2018 zit vol verrassingen. Dit wil je niet missen.

Details van dit evenement

Evenement: weekend | Kosten: Gratis toegang
Locatie: Centrum | Binnenstad |
Organisatie: Leeuwarden-Fryslân 2018 | 058-7512018 | info@2018.nl | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.