Deel:

Schrijvers te gast: Lidewijde Paris - Oranjewoud - 15 januari 2018 - 20:00 uur

© 5a381f0abfd8b.jpg

Maandag 15 januari 2018 ontvangt de SLAH(stichting literaire activiteiten Heerenveen), Lidewijde Paris in museum Belvedère.

Literatuurkenner Lidewijde Paris is al vijfentwintig jaar actief in het boekenvak en nu deelt ze haar enthousiasme voor het lezen in het boek ‘Hoe lees ik?’. Haar doel: literatuur voor een breder publiek toegankelijk maken op een onderhoudende manier. Wat is eigenlijk literatuur en hoe werkt het precies? Met deze vragen start leesambassadrice Lidewijde Paris haar boek Hoe lees ik? waarin ze lezers gidst over de snelweg van de literatuur, inclusief alle sluipwegen zoals de poëtica en verborgen signalen die een auteur in zijn werk verstopt. Op de flaptekst maakt Paris al duidelijk hoe haar route eruit zal zien: ‘Het mooie is dat iedereen daar een eigen idee over heeft, iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er wel een paar aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst eens anders te lezen.’

Paris heeft haar boek voorzien van concrete voorbeelden; zinnen, alinea’s, verhalen en romans worden ingezet om de lezer te laten inzien op welke manieren ze aan de slag kunnen met literatuur. Het wordt afgesloten met tips voor leesclubs, boekhandelaren, docenten en beginnende schrijvers. De SLAH ontvangt Lidewijde Paris in museum Belvedère, Oranje Nassaulaan 12 Oranjewoud. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.slahheerenveen.nl of telefonisch 0513 629215.

Toegang €10, donateurs en jongeren betalen €5

Details van dit evenement

Evenement: 2uur | Kosten: €10 , jongeren €5
Locatie: museum Belvedere | Oranje Nassau laan 12 |
Organisatie: SLAH Heerenveen | 0513 629215 | reserveer@slahheerenveen.nl | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.