Deel:

Duo FAGOTTISSIMO in Pakhûs SOLO in Stiens - Stiens - 19 januari 2018 - 20:15 uur

© 5a2559373e039.jpg

Op 19 januari zal het fagotduo Fagottissimo bestaande uit Marjolein Wielinga en Leo de Jong een concert verzorgen in het Pakhûs SOLO in Stiens.

Behalve de fagot bespeelt Marjolein ook de dulciaan. De dulciaan klinkt in het eeuwenoude stuk Sopra la Monica. De dulciaan is de voorloper van de moderne fagot en heeft een opgevouwen houten buis met een andere vingerzetting doordat de twee buishelften met vingergaten naast elkaar liggen. Marjolein gebruikt de barokfagot in een deel van de Suite no.1 van Bach.

Het programma begint met een stuk voor 2 fagotten van de Nederlandse componist Willem de Fesch uit de barokperiode. Daarna klinkt een stuk van de Duitse 19e eeuwse componist Justus Dotzauer, gevolgd door het Klagelied van de 20e eeuwse Hongaarse componist Szelenyi. Louis Andriessen schreef in 1991 het boeiende stuk Lacrimosa voor 2 fagotten. Het Lacrimosa is oorspronkelijk onderdeel van de Middeleeuwse mis ‘Dies Irae’, ‘Dag des Oordeels’. In het Lacrimosa wordt God gevraagd de zondige mensen die uit de as herrijzen te ontzien en hen eeuwige rust te gunnen. Hierna de twee eerder genoemde vroege stukken waarin Marjolein solo speelt en tot slot een bewerking voor 2 fagotten van 3 opera-aria’s uit de Barbier van Sevilla van Rossini.

Marjolein Wielinga organiseert concerten in Huize Voormeer in Heerenveen, geeft fagotles, vormt samen met klavecinist Pieter Rijnja het duo BassonContinuo. Ze vormt samen met pianist/organist/componist Johan Bijholt een duo en een trio met de pianiste Carmen Keijser en sopraan Sippie Boersma. Ook is ze actief als zangeres alt/mezzo.

Leo de Jong was solofagottist bij zowel het Frysk Orkest als het Noord Nederlands Orkest. Hij speelde in diverse kamermuziekensembles, trad op als solist en was docent aan het Instituut Creatieve Ontwikkeling in Assen.

Toegang 15 € (incl. koffie/thee vooraf en glaasje na afloop), beneden 18 jaar € 8. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het goed u vroegtijdig aan te melden via de website. In het pand is een lift. Er is beperkt toegang voor rolstoelen en men kan gebruik maken van de aanwezige rolstoel.

Details van dit evenement

Evenement: ca.1 uur. Welkom vanaf 19.45. Koffie/thee vooraf, glaasje na. | Kosten: € 15 jongeren onder 18 € 8
Locatie: Pakhűs SOLO | Smelbręge 9 | 9051BH Stiens
Organisatie: Trudy van Riemsdijk-Zandee | 0653718024 | stinze.stiens@icloud.com | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.