Deel:

Leeuwarden - de mooiste stadsgezichten - Leeuwarden - 26 januari 2018 / 06 januari 2019

© 5a14408098e2f.jpeg

In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) grijpt dit culturele kroonjaar aan om een selectie van de fraaiste schilderijen, prenten en tekeningen van de Friese hoofdstad vanaf het begin van de zeventiende eeuw tot nu aan het publiek te presenteren. Schilders en tekenaars van toen en kunstenaars van nu tonen de rijkdom en armoede van de historische stad; de pareltjes en rotte plekken en bijzondere bewaarde en verdwenen gebouwen, pleinen, straten en gloppen. Waarheidsgetrouw of juist met enige fantasie.

Vanaf 26 januari 2018 worden deze veelzijdige stadsgezichten tentoongesteld in het HCL. Ook zal dan het gelijknamige boek worden gepresenteerd. Daarnaast verschijnen er op allerlei plekken in de binnenstad grote reproducties van de stadsgezichten. Een unieke samensmelting van huidige en historische stadsgezichten. De tentoonstelling is nog tot en met 6 januari 2019 te bezichtigen.

Leeuwarden, de mooiste stadsgezichten 1600 tot nu laat het grootstedelijke en het dorpse zien dat de Friese hoofdstad karakteriseert.

Details van dit evenement

Evenement: Kosten: Gratis
Locatie: Historisch Centrum Leeuwarden | Groeneweg 1 | 8911EH Leeuwarden
Organisatie: Historisch Centrum Leeuwarden | 0582332350 | historischcentrum@leeuwarden.nl | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.