Deel:

Van Weemoed en andere genoegens - St.-Jacobiparochie - 29 oktober 2017 - 15:30 uur

© 59ce9c90a35d8.jpg

Onder de titel “Van weemoed en andere genoegens” brengen Andries (zang) en Jan (piano) op geheel eigen wijze een breed scala van liedjes uit de wereld van jazz & blues en het luisterlied. Het resultaat is een ontdekkingstocht langs Engelse, Friese, Nederlandse, Franse en Spaanse verhalen. De sfeer die ze neerzetten, varieert van verstild en kwetsbaar tot stevig, van vrolijk tot melancholiek.

Wat begon als een afspraak voor een vrijblijvende eenmalige muzikale ontmoeting najaar 2011, bleek direct een intuïtieve band in de muziek op te leveren. Een soort thuiskomen. Elkaar aanvoelen in de sfeer van het verhaal en samen iets moois maken. Zonder dat je precies snapt hoe en waarom. Interactie is essentieel, naar elkaar luisteren en het gebeurt in het moment. Nooit hetzelfde. Dat maakt het spannend en zet de tijd stil.

Klassiek geschoold op piano, is Jan autodidact in jazz en blues, met ervaring uiteenlopend van een duo met zangeres tot toetsenist in een bigband. Met Andries blijkt de tekst bepalend voor wat er muzikaal moet gebeuren om hem het verhaal te laten vertellen. Voor Andries is het al de vierde CD. Hij brengt brede ervaring mee, zoals met de teksten van Baukje Wytsma en muziek van Joop Verbeke: vijf keer finale in het LIET-festival. Ook heeft hij samengewerkt met pianist en componist Paul Prenen en violiste Tjamke Roelofs in trio Hadewych, jij en ik! Friese teksten , maar ook Ramses Shaffy, Jaques Brel, Billy Holiday of Léo Ferré. Andries is in staat je in het verhaal te trekken en hij kan je daarmee ontroeren.

Details van dit evenement

Evenement: 1 uur en 3 0 minuten |
Aanmelden: aan de zaal of reserveren via reserverin |
Locatie: De Groate Kerk | Oosteinde 1 | 9079KZ St.-Jacobiparochie
Organisatie: Stichting Kultureel Sintrum De Groate Kerk | 0518-491792 | secretaris@groatekerk.nl | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.