Deel:

Finale SKS skûtsjesilen bij Sneek - Offingawier - 18 augustus 2017 - 14:00 uur

© Groot Sneek

De grote strijd bij het SKS skûtsjesilen gaat om het SKS kampioenschap. Dat gaat naar de skûtsjeschipper die zo weinig mogelijk punten heeft bijeen gesprokkeld. Het eindklassement wordt berekend na de serie van elf wedstrijden. Van het puntentotaal wordt de slechtste wedstrijd afgetrokken. Strafpunten als gevolg van een protest, mogen niet meer als slechtste resultaat worden beschouwd, dus tellen altijd mee voor het klassement.

Het skûtsje dat na de laatste wedstrijd het minst aantal punten heeft behaald, is de SKS kampioen. Als er een gelijk resultaat blijft tussen twee of meer skûtsjes, dan is de volgorde van aankomst in de laatste wedstrijd bepalend.

De entreeprijs bedraagt € 2,- om op de wal de wedstrijd te bekijken. Jeugd t/m 14 jaar heeft gratis entree. De toeschouwers op het water kunnen een wimpel aanschaffen tegen een bedrag van € 10,-. Daarmee ondersteunen ze de SKS maar vooral de diverse locale organisatiecommissies.

Details van dit evenement

Evenement: middag | Kosten: € 2,- p.p. (t/m 14 jaar gratis)
Locatie: Starteiland | Kolmarslân | 8626 Offingawier
Organisatie: SKS | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.