Deel:

Kerstconcert en kerstverhaal van Sânman & Sikke in Dorpskerk Huizum - Leeuwarden - 22 december 2017 - 20:00 uur

© 5a128beca2b08.jpg

De vocale mannengroep Sânman & Sikke, ontstaan in 1994 in Workum, en nu dus ruim 20 jaar actief, heeft met zijn samenstelling en repertoirekeuze geleidelijk een unieke plaats in het Friese muziekleven weten te verwerven. De groep staat vanaf het begin onder leiding van Siebren Kramer. Sânman & Sikke is weliswaar op lichte muziek georiënteerd, maar schuwt ook klassieke elementen niet en is daarom lastig in een hokje te plaatsen. In de loop van de jaren heeft de groep 5 cd’s opgenomen, die in eigen beheer zijn uitgebracht. Het repertoire mag gerust breed genoemd worden; de diversiteit aan stijlen, van barbershop tot Beatles en van gospel tot Westcoast, zorgt ervoor dat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. Ook de eigen Friestalige nummers en de informele en prikkelende presentatie dragen in belangrijke mate bij aan de identiteit en uitstraling van de groep.

Uit de vele reacties tijdens optredens in de provincie (maar ook daarbuiten) in dorpshuizen, kerkjes en theaters, is wel gebleken dat de sound van Sânman & Sikke bij een breed publiek in de smaak valt. De mannen worden echter ook regelmatig gevraagd voor andere muzikale uitstapjes. Zo hebben ze bijvoorbeeld aan theatervoorstellingen meegewerkt, de achtergrondzang verzorgd bij de film ‘De hel van ‘63’ en het bijbehorende nummer ‘De hel foarby’ van De Kast en meegewerkt aan een nieuwjaarsrevue van Rients Gratama.

De kerstconcerten van Sânman & Sikke (meestal om het jaar) blijken keer op keer bijzondere publiekstrekkers te zijn. Het kerstverhaal wordt verzorgd door Henk van der Veer. Voor meer informatie en luistervoorbeelden, kijk op www.sanmanensikke.nl.

De toegangsprijs is € 10,00 (incl. consumptie). Er is weer glühwein en kerstbrood. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken! Voor meer informatie over dit concert kunt u contact opnemen met Matty van der Meer, tel.: 06 24 97 05 19 of via de mail: mttvndrmr@gmail.com .

Details van dit evenement

Evenement: 2 uren | Kosten: € 10,00
Locatie: Dorpskerk Huizum | Huizum Dorp 67 | 8934BS Leeuwarden
Organisatie: Plaatselijke Commissie Dorpskerk Huizum | 06-18694821 | nieuwsdorpskerkhuizum@gmail.com | Website

ToeristenkaartFryslân

Hieronder ziet u de ToeristenkaartFryslân. Deze kaart zoomt automatisch in op de plaats waar bovenstaand evenement plaatsvindt. ToeristenkaartFryslân biedt u aanvullende cultuurhistorische informatie over de betreffende plaats en de omgeving. Wilt u de ToeristenkaartFryslân in uw eigen website opnemen neem dan contact op met DeeEnAa via info@deeenaa.nl.

Unable to select database